Hovedstand

Læg dig på knæ. Fold hænderne og læg underarmene i gulvet så albuerne vender ud til siden. Placer toppen af hovedet i gulvet så hovedet bagtil støttes af hænderne. Stræk benene og hvil på fødder og hænder, hoved og arme. Gå med små skridt ind mod kroppen og når ryggen er lige vipper du i hoften, hvorved benene løftes og knæene er ved brystet. Kroppens vægt er nu på hovedet og armene. Fra denne position strækkes benene roligt opad mod loftet. Vægten skal være på toppen af hovedet, armene bruges kun som støtte ved evt. ubalance.

Når kroppen sænkes bøjes knæene igen mod brystet og fødderne sættes langsomt i gulvet. Det tilrådes at bruge tid på at træde ud af øvelsen, da auraen ellers overbelastes.

I starten udføres øvelsen 1 sekund og trappes gradvist op.

Hovedstand afsluttes på samme måde som Klovnen ved, at du står med fødderne let adskilte og folder hænderne foran maven. Stræk armene op over hovedet, så håndfladerne vender op mod loftet. Se på fingerspidserne. Stå på tæerne. Denne stilling holdes i op til 1 minut.

Virkning

Det hævdes, at Hovedstand er den vigtigste af alle fysiske øvelser at udføre, hvis man ønsker åndelig erkendelse. Det er en meget kraftigt virkende øvelse, hvorfor det tilrådes at gå forsigtigt frem. Øvelsen skal ikke udføres ved forhøjet blodtryk eller svage halshvirvler.

næste side


kroppens-energier.dk • Forfatter: Benthe Ploug • Tegninger: Lisbeth Frimer