Cobra

Lig på maven med hagen i gulvet. Håndfladerne placeres i gulvet lige under skuldrene. Albuerne skal holdes ind til siden under øvelsen. Løft hoved og overkrop så højt som muligt ved hjælp af rygmusklerne. Bøj hovedet bagover, så halsens muskler strækkes kraftigt ud. Bliv i stillingen med normalt åndedræt i 5-60 sekunder, mens du koncentreret mærker strubecentret. Sænk derefter kroppen og hvil på den ene kind. Gentag øvelsen 1-4 gange.

Virkning

Fremmer energien gennem halschakraet. Styrker rygmusklerne og smidiggør rygsøjlen. Cobra åbner i brystet og kan bruges til at skabe forbindelse mellem 4. og 5. chakra, og derved harmonisere evnen til at give og modtage.

Ved fysiske eller psykiske lidelser vil lyd virke helbredende. Det er gennem strubecentret at evnen til at give og modtage helbredelse fremmes. At lytte til naturlyde, til musik, til sig selv og til andre mennesker. At arbejde med æstetik, at omgive sig med smukke farver og former samt kunstnerisk skabende virksomhed er med til at fremme en helbredelsesproces.

næste side


kroppens-energier.dk • Forfatter: Benthe Ploug • Tegninger: Lisbeth Frimer