Aktiviteter for at skabe et rigt liv

  1. Vælg en positiv selvbekræftelse og brug den hele perioden igennem (f.eks. Jeg elsker mig selv betingelsesløst/Jeg har et kærligt forhold til andre mennesker/Jeg lever i et harmonisk parforhold, etc.). Denne positive selvbekræftelse skal siges højt 20-50 gange om dagen. Brug kun en enkelt positiv selvbekræftelse ad gangen.
  2. Giv mindst én påskønnelse, som du normalt ikke giver.
  3. Udfør mindst én ualmindelig god handling.
  4. Gør noget særlig godt for din krop eller dit helbred.
  5. Giv dig selv tid til at påskønne de ting, du især er taknemmelig for i dit liv.
  6. Bed et andet menneske om at gøre noget for dig.
  7. Tilgiv en gæld.
  8. Ryd op i dine papirer, en skuffe, din boghylde - og giv væk eller sælg hvad du ikke ønsker at beholde.
  9. Behandl dig selv som du ikke almindeligvis gør.
  10. Vær specielt opmærksom på at du bevidst nærer dine venskaber og relationer til andre mennesker.

Efter den afsatte tid skal du lave et sammendrag af hele listen. Noter undervejs hvordan du har det, både under udførelsen af en af opgaverne, og når du er færdig med en af dem. F.eks. hvilke overvejelser du havde, da du skulle udføre punkt 6, hvordan det var at udføre opgaven, og hvordan du havde det bagefter.

Hele listen kan evt. gentages året efter.

Ved ubalanceret energi i hjertechakraet kan følgende fysiske lidelser vise sig: For højt eller for lavt blodtryk, hjerte-kar-sygdomme, spændinger i brystet, nervøst hjerte, åndedrætsbesvær.

A. Lowen skriver i sine bøger om bioenergetiske kropsteknikker, om forholdet mellem åndedrættet og personlige problemer. Han konkluderer bl.a., at mennesker der skjuler deres følelser for sig selv eller for andre ikke trækker vejret med mellemgulvet, men udelukkende med brystmusklerne, således at de ikke får følelserne fra de tre første chakraer op og fri. Derfor, hævder han, vil øvelser hvor underkroppen er højere end hjertet have gavnlig indflydelse på forløsning af følelsesmæssige blokeringer.

Brystet og hænderne er de kropsdele, der er tilknyttet hjertecentret, hvorfor fysiske øvelser der påvirker bryst og hænder kan harmonisere 4. chakras energier.

næste side


kroppens-energier.dk • Forfatter: Benthe Ploug • Tegninger: Lisbeth Frimer