Den seksuelle energi, som også er tilknyttet 2. chakra, kan du forsøge intellektuelt at klargøre ved at arbejde med nedenstående øvelse:

Synspunkter vedrørende seksualitet

  1. Hvordan oplever jeg, at jeg bruger min seksualitet - som glæde, sjov, for at få børn, som straf, som belønning?
  2. Hvad betyder seksualitet for mig som biologisk funktion?
  3. Hvordan forholder jeg mig til seksualitet uden for ægteskab/fast parforhold?
  4. Hvordan oplever jeg et spirituelt ægteskab?
  5. Er der sex i et spirituelt ægteskab?
  6. Hvad mener jeg om cølibat?
  7. Er seksualitet udveksling af energier?
  8. Oplever jeg det som en psykisk kraft?

Gå eventuelt selv videre.

Fysiske ubalancer, der kunne tyde på blokeret energi i 2. chakra, kan være: Seksuelle problemer som impotens, frigiditet eller det modsatte nemlig overdreven seksuel aktivitet. Underlivsbetændelser og infektioner i underlivet i øvrigt samt menstruationsproblemer. Urinvejssygdomme, f.eks. nyre- eller blæreproblemer, smerter over lænden kan også være et fingerpeg om ubalance, ligesom en enten meget spændt eller en løsthængende mave.

Følgende fysiske øvelser kan være med til at genoprette energierne i 2. chakra.

Forberedelse og Solhilsen

Forberedelse
Inden du begynder at udføre de fysiske øvelser, lægger du dig fladt på ryggen, så du hverken ligger for hårdt eller for blødt, bedst på et tyndt tæppe på gulvet. Luk dernæst øjnene, træk hagen lidt ind mod brystet, så nakken gøres lang, tip bækkenet, så lænden ligger mest muligt mod underlaget. Lig således indtil åndedrættet er faldet til ro.

Indstil dig dernæst på, at du nu skal arbejde med chakraøvelser, således at du kan holde alle andre tanker ude af bevidstheden, og udelukkende koncentrere dig om hvad der sker i din krop og din psyke. Hold derfor øjnene lukkede under alle øvelserne, medmindre andet er angivet. På den måde er det lettere at mærke hvad der sker, ligesom du ikke er tilbøjelig til at overbelaste kroppen.

Lig og følg vejrtrækningen som den foregår ind og ud gennem næsen. Brug mellem 1-5 minutter til dette. Derefter udfører du Solhilsen 3-10 omgange.

næste side


kroppens-energier.dk • Forfatter: Benthe Ploug • Tegninger: Lisbeth Frimer