Nedenstående beskrivelse stammer fra en deltager på et af mine kurser. Hun har hele tiden døjet med sin dårlige jordforbindelse, og har haft utrolig svært ved at være tilstede. I det første år faldt hun f.eks. i søvn op til 10 gange i løbet af en undervisningslektion. Hun beskriver, hvad der skete, da hun koncentreret begyndte at arbejde med fysiske øvelser for at balancere 1. chakra.

"Da jeg for ca. 1 år siden startede i gruppeterapi dukkede der mange ting frem, men et gennemgående problem var, at jeg næsten altid "slukkede for kontakten", når vi f.eks. havde fantasirejser. Jeg fandt ud af, at det var en "løsning", jeg havde benyttet mig af siden min barndom. I den forbindelse fik jeg 1. chakra balancerende øvelser, som jeg skulle arbejde med dagligt. Da jeg således begyndte koncentreret at arbejde med disse øvelser skete der det ejendommelige, at jeg pludselig kunne trække vejret helt igennem - helt ned til rodcentret - en herlig fornemmelse. Dette medførte, at jeg fik løst op for mange spændinger og blokeringer, som jeg har haft siden min tidlige barndom, ligesom jeg har fået meget mere energi.

Det hænder stadig, at jeg "forsvinder", men jeg formår at kalde mig selv tilbage ved at arbejde med de fysiske øvelser, og det har indtil videre virket hver gang."

De øvelser og teknikker du har arbejdet med i dette kapitel kan alle være med til at skabe klarhed og bevidsthed omkring, hvor du er lige nu. De kan ikke i sig selv ændre noget, men meget kan ændres, hvis du bevidst arbejder med dem. De kan være medvirkende til at klargøre, hvor der er ubalance mellem vor indre og ydre verden, og ved at arbejde med disse øvelser, kan de være brobygger mellem disse to verdener. Et balanceret 1. chakra er ensbetydende med, at vi ikke længere projicerer - at vi har trukket vores projektioner tilbage til os selv - det er ikke længere min mand/kone/mor/chef/veninde/terapeut, der har ansvaret for at gøre mig glad / harmonisk / ulykkelig / depressiv / interessant / kedsommelig.

Jeg tager ansvaret for mit eget liv, jeg erkender de begrænsninger min opvækst, samfundet, min krop, køn etc. har, og jeg erkender min smerte og lidelse, ligesom jeg erkender mine kræfter og evner, dem jeg bruger, og dem der venter på at blive brugt, mine potentialer. Jeg kender mit værd. Jeg har ikke nødig hverken at under- eller overvurdere mig selv. Fordi jeg hviler i mig selv, har jeg det overskud og den kærlighed der skal til for at engagere mig aktivt i mit eget liv, i andre mennesker og i det samfund der omgiver mig.

næste side


kroppens-energier.dk • Forfatter: Benthe Ploug • Tegninger: Lisbeth Frimer